395 House

Residential

Pointe-Saint-Charles
2022
+ Extension

Photos

Raphaël Thibodeau
Images fixe et en mouvement

This couple wanted to redesign their small space in town. The issue? The extension that contained the kitchen had to be completely revised. In order to create a functional and luminous living space, we rethought the volume of the space as much through the architecture of the extension as through the integrated furniture. The first floor, although small, integrates a complete program: entrance, living room, shower room, dining room and kitchen. The junction of a bench to the kitchen creates an open and pleasant reception area. The powder room is intimate and hidden in the volume of the kitchen. The new extension is open to the rest of the space and connects the living spaces to the backyard.